У чому різниця між “принципами”, “методами”, “вправами”, “техніками”?
👉Принципи – це фундамент. Це певні закони. Це цінності. Саме на принципах будуються всі подальші дії. В залежності від принципів ми робимо той або інший вибір.
Наприклад, ми хочемо побудувати кам’яний будинок. І це принципово. Тоді наша свідомість буде шукати лише камінь, без альтернатив на інші матеріали. А якщо сюди додати ще один принцип – “найкращу якість”, тоді наша свідомість безальтернативно буде шукати вже дві речі: “камінь”, “найкращий”.
Просто каміть нас вже не влаштує.
Тобто, принципи задають нам певні обмеження задля якісного досягнення цілі. Щоб ми отримали те, що нам потрібно. Принципи дисциплінують і не дають нам загубитись у безмежності вибору під час дороги.
Скажімо, ми хочемо вивчити мову якісно. Для цього нам просто потрібно знайти та зрозуміти яких принципів дотримуватись. От і все. Просто чітко невідступно слідувати ним, незважаючи на можливу періодичну складність і не вистись на “приємні” плюшки. Відданість буває лише 100%, в ній не буває альтернатив. І тоді ми отримуємо свою мрію у чистому вигляді. Без домішок та поступок.
👉Методи – це підхід, яким ви хочете досягти поставленої цілі, що відповідає вашим принципам. Певна тактика. Невеличкий тактичний план. Методів може бути декілька. Наприклад, займатись самостійно або з викладачем, або через гіпноз, або переїхати закордон.
👉Вправди / дії – це конкретні практичні кроки. Тобто, спочатку роблю це, потім це і так далі.
👉Техніки – це спосіб виконання цих вправ або дій. Скажімо, вам потрібно намалювати коло (вправа), але технік для цього існує декілька.